Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Vi trykker for deg!

-dette er boktrykk

Boktrykk er en flere århundrer gammel trykketeknikk der håndverk, presisjon og dedikasjon står i fokus! Tradisjonelt sett var teknikken begrenset til tre -og blytyper, men med moderne teknikker kan vi nå fremkalle egene design på trykkflater av photopolymer, noe som åpner en større frihet i boktrykkens kunst.

1. Designet vi lager eller du leverer, designes først digitalt på mac eller pc. Deretter overføres det til photopolymerplater. Disse lages ved å printe ut en reversert negativ på et gjennomsiktig “overhead”, som vi legger oppå UV sensitive polymerplatene. Resultatet er nesten som et stempel, der hver farge/designelement trykkes med en plate.

2. Platen med designet festes så på en magnetisk plate som låses fast i en ramme, som igjen settes inn i trykkmaskinen. Om fargen er nr 2 eller mer som en del av et design, må platen finjusteres for å passe med  tidligere farger og trykkelementer.

3. Trykkpressen må så svertes inn med den fargen som er ønsket. Sverten (fargen) kommer enten ferdigblandet fra fabrikk, eller vi blander den til ditt ønske.

Denne trykketeknikken som kalles boktrykk, eller letterperess på engelsk, gjør det bare mulig å trykke én farge om gangen. Og maksinen må settes opp og vaskes ned for hver farge som skal trykkes.

4. Papiret som trykkes på mates enten for hånd inn i maskinen, eller automatisk, alt etter som hvilken maskin vi bruker.
Styrken i denne prosesen er omsorgen og håndverket i hver steg, der fargetetthet, mengde, dekningsgrad og papiret samt trykkets styrke blir møysommelig fulgt med på hele veien.

Kontakt oss gjerne for design og konsultasjon.

Ønsker du å melde deg på TRØKK16 sitt nyhetsbrev?

Få med deg nyheter, eksklusive forhåndssalg av produkter, workshops og andre godsaker.
Om du velger å melde deg på nå får du en kupongkode som gir deg 10% på hele nettbutikken.